Islamitische uitvaartverzorger

  • De Islamitische uitvaartverzorger draagt zorg voor alle wettelijke handelingen die nodig zijn om de complete uitvaart in goede banen te leiden.
  • Tevens coördineert hij met alle betrokken partijen zoals het rouwvervoer, moskee of begraafplaats.
  • Hij fungeert als spreekbuis voor de nabestaanden en voert de wensen uit zoals die zijn afgesproken.
  • Let op de religieuze voorschriften en bewaakt de grenzen.
  • Kan in alle omstandigheden de religieuze handelingen uitvoeren.
  • Heeft naast de reguliere opleidingen als uitvaartverzorger ook een religieuze opleiding afgerond.

Doortastendheid en mensenkennis zijn belangrijke eigenschappen van een goede uitvaartverzorger. Toch rijmt dat niet helemaal met het beeld dat ontstaat als je je verdiept in de Islamitische uitvaartzorg. Van uitvaarten die twintig jaar geleden volledig werden bepaald en ingericht door de uitvaartverzorger zijn we doorgeschoten naar het andere uiterste: de ‘u vraagt wij draaien’-uitvaartzorg. Misschien een wel even onwenselijke situatie als die van vijftien jaar geleden.

Ook het persoonlijk werken is inmiddels diep verankerd in het arbeidsethos van de uitvaartverzorger. Bekijk tien websites van uitvaartondernemingen en er bestaat een grote kans dat ze zich allemaal zullen laten voorstaan op hun persoonlijke manier van werken. Soms komt dat zelfs tot uitdrukking in de naam van de onderneming.”

De uitvaartverzorgers van MoslimUitvaartZorg As-Salaam hebben als bijzondere meerwaarde dat zij vanuit religieus perspectief werkzaam zijn. De wensen van de nabestaanden worden uitgevoerd tot het toelaatbare van de grenzen van de Islamitische regelgeving.